Wednesday, January 11, 2006

Suomelta miehitettyjen alueiden asia = Karjala takaisin = Kaikki miehitetyt alueet takaisin: Barentsinmeren maakaasu- & öljykentät

Suomelta miehitettyjen alueiden asia = Karjala takaisin = Kaikki miehitetyt alueet takaisin: Barentsinmeren maakaasu- ja öljykentät, Huippuvuoret, Petsamo, Salla, Kuusamo, Karjala, Suomenlahden saaret, sekä aluevesirajan laajennus Viron kanssa, jotta estämme miehittäjä-Ryssän maakaasu- ja öljyputken viemisen Suomenlahden halki rannikkojamme vaarantaen todennäköisillä ympäristörikoksillaan.

Suojelkaamme Itämerta ja rannikoitamme = Estäkäämme Ryssän maakaasu- ja öljyputken kulku Suomenlahden ja Itämeren halki.

Ystävällisesti presidentti-instituutin korkeantason konsultoija aluepalauttaja ja historioitsija tamperelainen Seppo Lehto http://www.kavkaz.fi



Arto Lahti presidentiksi vuonna 2006 olisi kestävää kehitystä;)

Vladimir Rugojev on 10.1.2006 Kouvolan Sanomien haastattelussaan harvinaisen paljon samaa mieltä Seppo Lehdon kanssa


Mummolle puuroa -linja ei pure Rugojeviin

Kouvolalainen yrittäjä Vladimir Rugojev sanoo, että perussuomalaisten presidenttiehdokas Timo Soini tuo asioita esille pinnallisesti syventymättä niihin perusteellisesti.


EI Soinille. Vladimir Rugojevin mielestä Timo Soinissa on - lennokkaista puheista huolimatta - vallalla jälkisuomettuneisuus


JANNE RÖNKKÖ

KOUVOLA ¤ Kouvolalainen Vladimir Rugojev toteaa aluksi, että perussuomalaisten Timo Soini on hieman huono antiehdokas, koska miehet ovat monesta asiasta samaa mieltä. Miettimisen jälkeen syitä olla äänestämättä Soinia alkaa kuitenkin löytyä.

- Hän ottaa ensimmäisen askeleen, mutta asia jää siihen. Tavoitteena on muiden poliitikkojen tavoin ensisijaisesti miellyttää äänestäjiä. Tämä tapahtuu vähän siihen tapaan, että "mummolle puuroa ja työttömälle työtä", mutta sitten ei kerrota niitä toimenpiteitä, joilla tämä voidaan saavuttaa.

Arto Lahden kannattajana Rugojev pitää tärkeänä sodanjälkeisten vakavien kipupisteiden hoitamista. Lähinnä Rugojev tarkoittaa Karjalan palauttamista. Soini jättää Rugojevin mielestä nämä asiat täysin hoitamatta, ilmaan roikkumaan.

- Hänellä olisi ollut ja on kansanedustajana ja presidenttiehdokkaana mahdollisuus tarjota rakentavia vaihtoehtoja niiden korjaamiseksi. Hän tyytyy vain tuomitsemaan Stalinin aggressiot, mutta korjaaminen jää täysin Venäjän tahdon varaan, eikä Soinilla ole sitä mitään vastaan.

- Mitä perussuomalaista ajattelua sellainen on, että antaudutaan täysin Venäjän tahdon alle? Rugojev kysyy.

Oma ehdokas Arto Lahti näkee Rugojevin mielestä selvästi, että Suomi on uhri, eikä uhrin puolta pidä kukaan muu kuin uhri itse.

- Meidän on itse aktiivisesti lähdettävä etsimään rauhanomaisia keinoja asioitten ratkaisemiseksi.

- Soinin Karjala jää venäläisten armoille. Lahden Karjala palautuu takaisin suomalaisille, Rugojev perustelee.

Vaikka Timo Soini on Rugojevin mielestä monessa suhteessa rehellinen suomalainen, hän on kuitenkin ensisijaisesti poliitikko.

- Hän ei uskalla tuoda esille oma-aloitteisesti niin sanottujen sotasyyllisten tuomioiden purkamista, vaikka on valmis asiasta keskustelemaan, jos joku kysyy. Ei se riitä. Jälkisuomettuneisuus on vielä Soinissa vallalla.

Myös Soinin jyrkkä EU-kanta saa Rugojevin epäilevälle kannalle.

- Timo Soini ehdottaa Suomen sulkeutumista omaan kuoreensa ja irtautumista EU:sta. Hän siten kehottaa meitä menemään kaappiin ja laittamaan oven kiinni. Arto Lahti etsii keinoja, joilla Suomi voidaan säilyttää hyvinvointivaltiona ja hän ehdottaa konkreettisia toimenpiteitä tähän.